Bell Formula MIPS Vit

Bell Formula MIPS Vit

Bell Formula - en hjälm som har mycket av tekniken i Bells mest avancerade hjälmar. Ventileras genom 19 kanaler. Har ett skal av In-Mold Polycarbonate, integrerad MIPS® och Float Fit™ anpassningssystem.

Storlek CM
I lager
799,00 kr
Inkl. moms

 

Specifikation

- Vikt: 285 gram

Certifiering

- CE EN1078

- CPSC Bicycle

Float Fit™ 

Ett minimalistiskt, lätt anpassningssystem med gummitäckt ratt som är integrerad med MIPS. Hjälmen har lättviktsremmar med No-Twist Tri-Glides, fästen för snabb justering som samtidigt håller remmarna i rätt position utan att vrida sig.

MIPS® - Multi-directional Impact Protection System

Hjälmen har integrerat MIPS som skyddar hjärnan mot den rotation som uppstår vid en krasch. Rotationsvåldet mot hjärnan kan orsaka de mest allvarliga hjärnskadorna. Med MIPS kan ytterdel och innerdel glida relativt mot varandra, reducera rotationen och motverka skador på huvudet och hjärnan. Tester och studier visar att MIPS reducerar kraften avsevärt och minskar risken för en allvarlig hjärnskada.

Hjälmen ska i regel bytas ut efter en yttre påverkan, såsom en cykelolycka.

5 andra produkter i samma kategori:

Product added to compare.

Vi använder cookies för att kunna ge dig bästa möjliga upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Accept" godkänner du användandet av cookies. Läs mer här