Priser

Alla våra priser anges i svenska kronor (SEK) och är inklusive moms.
En beställd vara påverkas inte av eventuella prishöjningar eller prissänkningar.
Vi reserverar oss för eventuella prishöjningar, momsjusteringar, valutaförändringar, tryckfel, prisfel, lagerfel, slutförsäljningar etc.
 

Betalning

Säker betalning online med Klarna
Med Klarna Checkout betalar du enkelt och säkert på dina villkor. Du kan själv välja att betala direkt, mot faktura 14 dagar eller dela upp din betalning. LÄS MER OM KLARNA

Leverans

Leveranstid
Normal leveranstid är normalt 3-7 arbetsdagar. Under högsäsong (mars-sept) kan det ta längre tid.
Leveranssätt
Vi skickar varorna med hjälp av Sendify som i sin tur samarbetar med DHL, FedEx, TNT, UPS, DSV. Varorna kommer att skickas till dig med någon av de transportörerna, Du kan välja Hemleverans eller Ombud beroende på varans storlek.
Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar orsakade av fraktföretaget.
 
Fraktkostnad
Fraktkostnaden för en beställning debiteras automatiskt i webbutiken och kostnaden för frakten redovisas i kassan.
 

Garanti, reklamation och returrätt

Garanti & Reklamation
Det är alltid 1 års garanti på de produkter du köper.
Om man kan påvisa att det är fabrikationsfel på produkten får man alltid nya delar, däremot gäller inte garantin vid förslitningsskador eller skador du själv eller någon annan orsakat. Du betalar själv returfrakten.
För återbetalning, ange ditt bankkontonummer.
 
Ångerrätt
Du har enligt distansavtalslagen rätt att returnera beställda felfria varor utan att ange någon anledning. Meddelande om detta ska lämnas så snart som möjligt, dock senast inom 14 dagar från det att varan mottagits. (Gäller ej vid specialbeställda varor).
Vi följer Konsumentverkets rekommendationer se: Konsumentverket.se
 
Skador på paket och ej uthämtade paket
Upptäcker du skador på paketet skall du omedelbart anmäla detta till postkontoret eller annan transportör och göra en skadeanmälan. Hämta inte ut ett skadat paket!
Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat paketet, och skadan är av den art att den kan hänföras till postens eller transportföretagets hantering, skall du kontakta dem och göra en skadeanmälan. Om eventuell tvist med posten eller transportföretaget inte kan lösas, tar du kontakt med oss.
Har du beställt och inte hämtar ut din försändelse innan det går i retur till oss (paket ca 1 månad, brev 14 dagar), så fakturerar vi dig 350 kr för vårt arbete med hantering av varorna.
 
Personuppgiftslagen
Dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande bestämmelser i personuppgiftslagen (PUL).
Product added to wishlist
Product added to compare.

Vill du ha en webbkaka? Det är en liten textbaserad datafil som vår webbserver sparar på din dator. Då kommer den ihåg din dator och dina preferenser.